Nu foarte comun in amenajarile de pretutindeni, stilul etnic este caracterizat de nuantele puternice, luminoase, texturile delicate si detaliile stilizate. Acesta isi are radacinile in diferite culturi si include mobilier frumos sculptat, imprimeuri florale ori combinatii de culori folosite de diverse triburi. Deseori, acestea sunt imbunatatite cu elemente moderne, care creeaza o atmosfera primitoare si confortabila.
Stilul etnic - care sunt principalele sale caracteristici
Interiorul etnic este diferit si original. El aduce la un loc obiectele vechi si autentice cu designul interior si decoratiunile minimaliste, intr-un contrast ce creste farmecul natural al acestora. Lemnul pe care timpul si-a pus amprenta, culorile puternice si tesaturile vesele ofera personalitate incaperilor, care prind, in acest fel, viata.
Piesele de mobilier specifice design-ului etnic sunt masive si realizate din materiale naturale: piatra, lemn, argila, cupru, piele, matase si multe altele, a caror diversitate promoveaza un sentiment unic de confort. Mobila este voluminoasa, cu o structura speciala care isi sporeste frumusetea odata cu timpul, ramanand mereu in tendinte.
Care sunt tesaturile si culorile specifice decorului etnic?
Cele mai populare modele de tesaturi caracteristice temei etnice sunt cele pictate stralucitor. Materialele precum catifeaua adauga o nota inedita, in timp ce bumbacul aminteste de stilul indian, ale carui imprimeuri inclina spre broderii cu insertii aurii si argintii.
Culorile calde si interesante precum ocru, rosu, maro, albastru de cobalt, verde, roz puternic si nuantele paun sunt vedetele stilului etnic. Mobila din lemn inchis si dormitorul cu baldachin de matase adauga farmec si autenticitate locuintei. Cat despre accesorii si ornamente, pe langa cele enumerate mai sus, sunt permise tesaturi cu motive traditionale si alte elemente care maresc vizibil spatiul.